Gå direkt till innehåll
Snöblomma - En framgångssaga
Snöblomma - En framgångssaga

Blogginlägg -

The Christmas Story

För jul 2021 har vi valt att lyfta fram vår pappersstjärna Snöblomma lite extra. Detta genom att skapa en jubileumsutgåva i den maffiga storleken 100 cm. Snöblomma kom in i vårt sortiment 2015 och sedan dess har vi fortsatt att utveckla dessa unika pappersstjärnor som blivit Watt & Vekes signum för julen.

 I fabriken i Indien tillverkas alla våra pappersstjärnor. Och tillsammans med Monika togs Snöblomma fram och som sedan blev en helt unik och ny typ av pappersstjärna. Det var en lång arbetsprocess, det tog hela två år att hitta rätt papper och design. 

Vi arbetar konstant med att ta fram nya modeller, testar nya vikningar och material för våra pappersstjärnor. Och vi är så glada över att ha ett sådant kreativt samarbete med vår leverantör i Indien. Som också har samma framtidsvisioner och stolthet för det handarbete som ligger bakom varje enskild stjärna. Fabriken ligger i ett grönskande fabriksområde där man ställer höga miljökrav. Och flera av våra stjärnor är tillverkade av 100% återvunnen textil och det används inget vatten i produktionen, vilket är en bristvara i Indien.

Skärningen och monteringen av pappersstjärnans armar måste vara helt perfekt och i linje. Så att när stjärnan knyts ihop möts armarna med precision. Limmet i stjärnorna är speciellt framtaget för att klara det skandinaviska klimatet. Det gör att stjärnan håller för kraftiga temperatursvängningar.  Allt detta ligger till grund för att vi ska kunna levereras marknadens bästa och mest unika pappersstjärnor. 


Visste du att:

... alla våra stjärnor är helt och hållet handgjorda, från vikning till håltagning och limning.
... limmet vi använder är specialgjort för det skandinaviska klimatet.
... varje arm på våra stjärnor stansas för sig.
... fabriken har stora fönster som släpper in dagsljus, detta sparar på elektricitet och ger en bra arbetsmiljö.
... många av våra stjärnor är gjorda av handgjort papper, som tillverkas av 100% återvunnen textil.

NYHET! Lotus pappersstjärna, en skir julblomma med ett otroligt vackert sken.
Greta, tillverkad av 100% återvunnen textil

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Erika Cederberg

Erika Cederberg

Presskontakt CEO
Sanna Bergfors

Sanna Bergfors

Presskontakt Kundtjänst 08-34 23 33 Contact Linkedin

Relaterat innehåll